Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред Тема трансфера на Уелтън

...
Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред Тема трансфера на Уелтън
Коментари Харесай

Петър Курдов: Надявам се с Алекс Колев Левски да влезе в Шампионската лига

Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред " Тема прехвърлянето на Уелтън в Гамба Осака и показа своето мнението си по какъв начин ще наподобяват " сините " напролет. Той показа какво мисли за интереса на клуба към национала Алекс Колев, както и за идното посещение на Пирин в Благоевград.

Г-н Курдов, Левски продаде Уелтън в японския Гамба Осака и по този начин се раздели с още един главен футболист. Как ще наподобяват сините напролет?

Вече е приключен факт. Той си знае. Дано да успее момчето в новия си отбор. Надявам се и сумите, които взимат на " Герена " от този и предходните прехвърляния, да отиват за погасяването на задълженията. Многократно съм го заявявал, че във футбола може без всеки. Друг е въпросът това, което остава в тима, дали ще си свърши работата по отговарящ метод. Преди да бъде продаден даден футболист, непрекъснато има брожения. Сега се освобождават места и тези, които са играли по-малко през есента, би трябвало да се възползват от шанса. Това е. Бяха привлечени и трима нови, които надали щевдигнат равнището на Левски. Оставам правилен на моите правила, че е належащо да стартира шампионатът, да минат един-два кръга и тогава към този момент може да изразим по-обективно мнение. Лагерът в Турция завърши, сините към този момент упражняват на наша земя и нека започват с победа. С интерес чакам тимът да покаже положителни игри. Слушах интервютата на Костов, че е удовлетворен от отбора, управлението също е на това мнение и би трябвало и ние, почитателите, да сме задоволени.

Левски притегли трима нови, само че от " Герена " обявиха, че желаят да бъдат привлечени още. Не е ли закъсняла селекцията?

- Селекцията в България постоянно е закъсняла. В кой тим не е? Това е отворен развой и непрекъснато идват нови или се чакат такива. Като дойдат, нямам доверие да са по-добри от тези, които сега са в отбора. Добрите футболисти стоят на Запад. Ние драпахме да влезем в Европейския съюз и какво излиза?! Отново сме на опашката. По комунистическо време се оплаквахме, че не ни пускат на открито, само че тогава пълнехме стадионите тук. Сега нашите ги пускат, само че няма кой да ги вземе.

Пак сме на последно място по стандарт на живот, метод на игра... да не приказваме равнището на националния тим какво е. Необходимо е да бъдем малко по-внимателни, когато разясняваме. Не чакам да се случат чудеса от Левски. Дано се показа добре тимът и да се добере до тройката. Това ще е доста огромен триумф.

" Сините " демонстрират интерес към национала Алекс Колев. На какво мнение сте за подобен трансфер

- Къде играе в този момент?

В Крумовград.

 - Като изключим огромната доза жлъч, която използвах доскоро, уповавам се с Алекс Колев Левски да влезе в Шампионската лига, само че не ми се има вяра. Дай Боже футболисти като него да демонстрират положителни игри в провинциалните тимове и огромните клубове да ги взимат. По-добре български играчи да се притеглят, в сравнение с чужденци, тъй като знаете какво е равнището на последните. Виждате какво е и във безконечния съперник ЦСКА. Почти няма роден футболист. Взеха Стойчев, само че Турицов е пред трансфер. За Левски е по-добре Алекс Колев, в сравнение с следващия чужденец. Нямам нищо срещу иностранците, само че като идваш в българското състезание, би трябвало да си най-малко два пъти по-добър от нашите играчи, а това не го виждаме, с някои изключения. Затова нещо са си отговорни и родните футболисти. Крушката си има опашка.

Къде е главният проблем?

- Разбира се в школите. Много пъти съм го казвал. Давам образец с Пловдив, където упражняват над 2500 деца. За тези 20 години и повече не съм чул някой да играе с триумф в А група. Тошко Неделев може би е последният. Да сте чули нещо от люпилнята за гении Марица Пловдив. Не, нали?! Но и там се взимат чужденци, в случай че детско-юношеската школа се разпада. Много мога да приказвам по тематиката, само че не желая.

В първия пролетен кръг Левски гостува на Пирин. Какви са упованията ви от този мач?

- Левски играе мъчно в Пиринския край, освен в Благоевград. Ако " сините " подценят по най-малкия метод Пирин, може да се катурне каруцата и още в първия кръг да се стигне до неверна стъпка. Това би трябвало да се има поради. Да, реализирали са и положителни резултати през годините, само че е належащо да имат обеца на ухото. Пожелавам триумф и е доста значимо да се започва с победа в първия кръг, изключително на непознат терен.
 Левски форсира договарянията за двама българи
Левски форсира договарянията за двама българи

Ето кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР